Passion for wine

Faciliteter

Hos oss finner du en unik miljö, både i stort och smått

Stora huset på Cehlin Vingård är en före detta stallbyggnad i en kvarnmiljö där kvarnen brann till grunden 1944. Hållstallet, som byggnaden kallades för, är nu ombyggd och utformad till ändamålsenliga lokaler för fest och evenemang. Kvarnmiljön finns kvar då byggnaden är belägen alldeles vid forsen i Torsebro. Vi har en väl tilltagen parkeringsyta precis utanför byggnaden med plats för ett 20-tal bilar.

I direkt anslutning till byggnaden ligger vår vingård med uteplats, bara att ta sig en tur bland rankor och störar. En stor tillgång är våra vackra omgivningar med Helge å, skogen och slättlandet. Här kan du vandra, fiska eller hyra kanoter av oss. Vingården ligger i biosfärområdet Kristianstad Vattenrike, klassat som en av Europas finaste våtmarker. Vi rekommenderar en promenad i den halvt förvildade bruksparken, Torsebro gamla krutbruk, som ligger alldeles intill vingården.

  • Festlokaler för upp till 50 ätande gäster.
  • Danslokal.
  • Pianobar.
  • Konferenslokal med full AV-utrustning.
  • Vacker utomhusmiljö med 35 sittplatser.
  • Eget kök.
  • Eget vineri.

Cehlin Vingård passar både för större och mindre sällskap. För festen, bröllopet, barndopet, vinprovningen och konferensen erbjuder vi vackra lokaler i underbar miljö. Vårt eget kök bjuder på favoriter som Vingårdens lax, stek och fläskfilé eller en gedigen vingårdsbuffé, där vinbladsdolmarna är en självklarhet. Maten är hemlagad från grunden och vi använder i största möjliga utsträckning lokala råvaror. Hos oss kan du också få prova på att laga din egen köttbit vid bordet på en steksten. Vi använder här högkvalitativt Strandängskött från Helgeåns strandängar strax söder om vingården.

Vi tar emot upp till 50 ätande gäster i stora salen med sin härliga takrymd och flödande ljus från det stora fönsterpartiet. Konferensdelen har full AV-utrustning och storbilds-TV och kan vid festtillfällen göras om till danslokal. I anslutning finns sköna soffor och en pianobar.

På ovanvåningen har vi en mindre studio med AV-utrustning och demonstrationskök, lämpligt för matlagningsaktiviteter och intimare vinprovningar.

Vid vingårdens uteplats ordnar vi ”Solens mat” där ni i vedeldad ugn kan baka er egen Tarte Flambée – Alsaces berömda pizza med bacon och lök. Eller så grillar ni några läckra lammkotletter från vår granngård med egen fåruppfödning.

Under själva vingården finner du vår mest spännande lokal – Vinvalvet. Här ska vi i framtiden lagra våra egna viner. Men fram tills dess och så länge det finns plats så bjuder vi in er på mysiga vinprovningar under ledning av Kaj Björk, välrenommerad vinkännare med många historier att berätta från besök hos vinodlare runt om i Europa. Vi provar då viner från hela världen enligt era önskemål.

På vår facebooksida kan du följa våra arrangemang över året och kanske inspireras till ett eget besök eller evenemang hos oss. Där kan du också prenumerera på nyheter från Cehlin Vingård, om du vill hålla dig uppdaterad med vad som händer hos oss.

Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina önskemål och idéer. Vi älskar att göra vårt bästa för att du och dina gäster ska bli riktigt nöjda hos oss.